Koop online topkwaliteit pannenkoekplanten

Pilea Peperomioides – Pannenkoekplant

De Pilea Peperomioides is in de volksmond beter bekend als de Pannenkoekplant. De Pannenkoekplant is op dit moment razend populair, dit komt o.a. door zijn opvallende ronde blaadjes. De leerachtige bladeren van de pannenkoekplant hebben een glanzende donkergroene kleur.

Pannenkoekplant in China

De Pannenkoekplant kent zijn oorsprong in China, om precies te zijn het CanShanggebergte. Dit ligt in de provincie Yunnan. Vanwege zijn oorsprong word de Pannenkoekplant ook wel Chinese geldplant of Chinese Missionary Plant genoemd.

Pannenkoekplant bijgeloof

Sommige mensen geloof dat als je een muntstuk in de aarde bij de Pannenkoekplant stopt, de plant welvaart aan zal trekken.

Luchtzuiverende plant

De Pilea Peperomioides is een luchtzuiverende plant. Het zuigergebied van de Pannenkoekplant is kleiner als 10 m2, het is dan ook leuk om de Pannenkoekplant te combineren met andere zuiverende planten in huis.Op Gigaplant lees je alles wat je wilt weten over de Pannenkoekplant!

Verzorging Pannenkoekplant

De Pannenkoekplant vereist weinig verzorging. Het belangrijkste is om de plant niet teveel water te geven. Het liefste om iedere week een beetje. Daarnaast is de Pannenkoekplant ook gek op zonlicht! Hou er tijdens warme zomerdagen wel rekening mee om de plant dan even een ander plekje te geven. Dit om het verschrompelen van de blaadjes te voorkomen.

Pannenkoekplant online kopen

In de Gigaplant webshop vind je diverse XL Pannenkoekplanten. Je kan ervoor kiezen de Pannenkoekplant in een mooie ELHO ®️ sierpot te kopen of juist zonder pot.