Industrieel interieur planten

Verschillende interieurstijlen, verschillende kamerplanten

Het maakt niet uit welke stijl jouw interieur heeft, planten brengen sfeer in ieder huis. Kamerplanten zijn er in veel soorten en maten, maar welke plant past nou het beste bij jouw interieur? Nou dat weten wij wel!

Modern Interieur

Strakke lijnen, veel wit, luxe meubels en veel licht. Dat zijn toch wel 4 kenmerken van een modern interieur. Kies bij het moderne interieur voor planten die een volle groene kleur hebben. Planten als de Strelitzia, Ficus Bonsai, Ficus Lyrata en Pannenkoekplant doen het erg goed in een modern interieur.

Modern interieur planten

Industrieel Interieur

Het industriële interieur heeft de laatste paar jaar zijn entree gemaakt. Niet alleen in woningen, maar ook bij bedrijven en winkels zien we deze stijl veel voorbij komen. Hout, staal en beton worden met elkaar gecombineerd. Robuuste items en onafgewerkte materialen mogen zeker niet ontbreken in een industrieel interieur.

Bij een industrieel interieur kiezen wij voor grote en stoere kamerplanten. Grote planten brengen met hun omvang direct veel kleur in deze vaak wat kleurloze stijl. Kies je voor stoer, dan kies je zeker voor een (look-a-like) cactus. Hoe groter de cactus, hoe beter.

Industrieel interieur planten

Scandinavische interieur

De Scandinvische interieurstijl blijft populair. Een scandinavisch interieur straalt rust en eenvoud uit. Lichte kleuren met strakke lijnen zijn de belangrijkste kenmerken van deze interieurstijl.

In een Scandinavisch interieur zie je dat ook bij de planten het gebruik van grijze accenten wordt doorgezet. Planten met grijsachtige bladeren zoals de Aglaonema Silver Bay of Sansevieria Fernwood doen het goed in dit interieur. Maar ook Monstera of Musa Dwarf Cavendish staan heel mooi in een Scandinavisch interieur.

Scandinavisch interieur planten

Landelijk Interieur

In een landelijk interieur mogen planten natuurlijk niet ontbreken. De landelijke stijl kenmerkt zich met gezelligheid. Afgeronde vormen, hout en natuurlijke kleuren mogen niet ontbreken in deze interieurstijl.

Qua planten kan je met deze woonstijl veel kanten op. Wij zouden kiezen voor iets grotere, groene planten zoals de Yucca, Lepelplant of de Varen.

Landelijk interieur planten